MAN HØSTER SOM MAN SÅR

St. Hans-helga ble det båttur til Indre-Kåven, en fantastisk liten bukt i Altafjorden. Rigget med gode venner, fiskeutstyr og masse god mat lå alt vel til rette for en strålende helg.


Vi dro med to båter utover og været fredag ble kjempebra. Bål, bålkaffe og gode historier, dere kjenner godfølelsen! Fjorden var full av småsei med jaktende niser hakk i hel og Tia sto i giv akt på kaia og fulgte med på eventyret. Hun er jo jakthund, men småsei og niser er ikke på reportoaret. Jeg tenkte at hun får hoppe i havet hvis hun føler for det, det var tross alt ikke hai uti der. Hun lot klokelig være. Planen var å få sjøørret, men uansett hvor raskt vi sveivet sluken inn, så var det bare småsei som beit på. Lynkjappe de derre småtassene altså. 


Bli Tia, bli!!
Lørdagen kunne jo ha vært grei og bydd på bedre vær enn regn og nordvestlig kuling. Fysj. St.Hans-aften og sola har snudd liksom. Men, vi gir ikke opp å vente på sommeren her oppe. Og blir sommeren dårlig, så blir det helt sikkert og ganske garantert en kjempefin høst. Det fristet aller mest å bli i båten, drikke kaffe og lese bok, men når en i laget ga beskjed om at det var klart for avgang til Kåvenvannet, så henger man seg vel på. I alle fall gjorde vi alle det og gikk opp til vannet.


Turvær?
Sist vi var her lå isen i sprekker langs det oppdemmede vannet. Nå gikk vi tørrskodd langt utover sandbunn og berg. Dupp med meitemark og ulike sluker ble prøvd, og vi holdt faktisk på et par timer i blåsten, før kaffe på båten lokket mer enn fisken som svømte der uti et sted.  


Demninga på Kåvenvannet
Jeg har bare en jakke som duger i slikt vær: Arc'teryx Beta AR Gore-Tex PRO. Den holdt vind og regn ute på denne turen også, slik den alltid gjør. Toveis glidelås under armene er et skikkelig "Must" på Gore-Tex jakker, ellers blir det varmt i oppoverbakkene. I tillegg har den enhands stramming av hette og nerkant, greie lommer og god bevegelighet. Et godt kjøp! Hjemme i skapet ligger en skikkelig god regnjakke, men jeg har ikke brukt den etter at jeg kjøpte denne jakka. Og så skader det jo ikke at fargen er fin, eller?



Venter på napp
Personlig jobber jeg med å ikke gi opp årets ferskvannsfiskerier... Fikk ikke noe denne gangen heller, selv om jeg var skikkelig, veldig tålmodig. Alexander og Trond fikk hver sin ørret og Kai dro ei kveite senere på dagen. Kai påsto at jeg hadde feil snøre på snella, men serriøøst; Fisken bryr seg vel farsken ikke om hvilket snøre jeg har?!! Jaja. Bedre fiskelykke neste helg!!!!




Gjenget på tur fra fisketur






Når jeg startet med overskriften "Man høster som man sår", så tenker jeg at det skulle da bare mangle om ikke vi, som stadig er med på båtturer med Trond, bidrar når Karoline II skal vedlikeholdes. Hvert år stiller vi veldig gladelig opp til pussing, vasking, smurning, voksing og polering. Man får god styrketrening på kjøpet, forebygger grevinneheng og da sola tittet fram måtte vi nesten ha på solbriller for ikke å bli blendet, så blank og fin ble Karoline II. Så nå har vi sådd, slik at vi håper og tror at vi får være med på mange flere turer Trond!😉


Slik er det vel med livet generelt også; man må yte litt for å nyte, man må så før man kan høste og ikke forvente å alltid komme til ferdig dekket bord. 


"Wax on -Wax off"



Blogglisten
hits

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Herremåltid med elgkjøtt

EXCELLENTE BRETON TIA

Sørøya i allslags vær