ALTATURER SOM TRIVSELSTILTAK


Hvis noen lurer på om vi på jobben min trives på tur, så mener jeg svaret er JA. Generaliseringen her kan nok tas med en halv klype salt, men vi er i alle fall mange nok til at vi skal på mer tur, nemlig på Altaturer.

Nå høres vi kanskje over gjennomsnittlig sprek ut, men det vi ikke. Vi faller nok innenfor gjennomsnittet av befolkningen i landet, men vi bor i et fylke med høykvalitetsnatur på alle kanter og mange setter stor pris på dette. Klimatisk så byr ikke Finnmark på en ren solskinnshistorie, men dersom man vet å sette pris på alle mulighetene skog, fjell, vidde og hav gir, så bidrar naturen sterkt til bolyst for veldig, veldig mange.

Noen av våre nytilsatte på jobben er tilflyttere og da kom vi på følgende glimrende trivselstiltak: Inviter dem med ut på tur, korte og lange. Sett fra arbeidstakers ståsted, så tenker vi det kan føre til bedre allmenhelse, trivsel og gode relasjoner blant de ansatte. Vi søker om å få en time til "Felles trening i arbeidstiden" og håper arbeidsgiver ser verdien av tiltaket.

Vi kjøpte boka Altaturer, som Altadama Lise Ottem står bak, og har som mål å komme oss gjennom alle 88 turene i boka. Det er ikke sikkert alle ansatte får tatt alle turene, men til sammen skal vi gjennomføre samtlige. Tidsramme gidder vi ikke å bry oss med.



Boka Altaturer har lette og mindre lette turforslag, alle i Alta kommune. For den avanserte bruker, så kan man også laste ned GPS-koordinatene til alle turene fra Altaturers hjemmeside. Alt man trenger er koden som ligger foran i boka. Praktisk. Hvis man har tenkt seg på de mest avanserte av turene kan det være lurt med et GPS-kurs først, men her er det turer for alle. Vi starter med Losvarkollen og avanserer etter hvert.


ALTATURER
Alta kommune er med sine 3.845 km2 blant Norges største kommuner i utstrekning. Mange av oss bor her et helt liv uten å kjenne til, eller å besøke, mange av turmålene vår vakre kommune har å by på.
Altaturer tar deg med på 88 flotte dagsturer i hele kommunen; fotturer i fjellet eller ute på øyene, toppturer, fiskeekspedisjoner, besøk til kultur- og naturminner, vandringsruter langs våre frodige daler, sykkelturer og mye mye mer.

Vi har laget oss et system for loggføring og kommentarer fra turene, kun til internt bruk, og kjører på.

Vi har Altaturer som utgangspunkt, men det finnes bøker og nettsteder med turer i hele landet, for eksempel:

https://www.ut.no/tur/
http://www.godtur.no/
https://www.dnt.no/



Hvis ikke arbeidsgiver napper på å gi oss en time "Trening i arbeidstida" til et slikt tiltak, så bør de få skjenn. Krysser fingre for trening i arbeidstida og håper våre nye kolleger også får smaken på turmulighetene i Altaområdet 😊 

En ting er sikkert og det er at det sikkert kommer bilder på jaktogturdama fra Altaturer.


Andrea på Komsatoppen, Altatur #14


Blogglisten

hits

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Herremåltid med elgkjøtt

EXCELLENTE BRETON TIA

Sørøya i allslags vær