DRØMMEPÅSKE

Når sola skinner, temperaturene er vårlige, snøen enda holder stand (så vidt), rypene kakler i lia, det er påske og man kan være sammen med venner og familie i dagesvis, da er det DRØMMEPÅSKE!


Jeg dro på hytta onsdag og skiføret de første dagene var fantastisk. Skarelaget holdt akkurat og jeg kunne gå hvor som helst. Så kom kombinasjonen vind, sol og 12 varmegrader. Ut over langfredag ble det bløtere og bløtere og da går det på denne måten med skigåinga: 

Og når man tryner hele tida, så går det kraftig ut over utstyret:



Med løs binding brukte vi laang tid hjem og hadde på 3,5 timer gått hele 4 kilometer. Men åkke som, humøret er på topp, vi har fått trimmet muskler som sjelden er i bruk og vi nyter finværet.

Ann-Siri og jeg nyter finværet


Tia nyter også sola i hytteveggen.

En annen tradisjon på hytta vår er rypemiddag langfredag. Da får alle høre hvor mye arbeid som ligger bak hver rype og i år inkluderte dette at min datter Andrea har skutt sine første ryper, og det fortjente en ekstra skål for fersk jeger. Så, etter middag ble det en runde med Absolutt enig, et morsomt familiespill som engasjerer. Og vi er i brettspill-ligaen, så vi har testet mange spill opp gjennom årene.


Jummy, her lukter det godt.


Klar for gjestebud.

Oppskrifter på ryper og tilbehør finner du her: https://jaktogturdama.blogspot.com/2018/04/silisjohkkas-ryper.html

En annen påsketradisjon er Pakkeleken på påskeaften. Anbefales! Kjempegøy for ungdom og voksne. Hadde vi hatt noen mindre barn med oss, så passer dette for de også. Garantert! 





Men, alt godt tar en ende, til og med påskegodteriet, og nå er påska over. Det må pakkes ut, vaskes klær og ryddes på plass. Litt deilig det også. Jobb igjen i morgen og jaggu straks helg igjen☺ 


#friluftsliv





hits

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Herremåltid med elgkjøtt

EXCELLENTE BRETON TIA

Sørøya i allslags vær