HEISANN, HOPPSANN FALLERALLER-AV!


Planen sist helg var kinderegg-løsning: Noen skulle gå på ski 3 mil med pulk, noen gå to mil uten pulk og noen skulle kjøre skuter med slede inn til utvalgte fiskevann. Glædings!!!

Vi skulle egentlig på en lengere tur, inn mot troms-grensa, men det var varslet såpass mye vind at vi heller dro mot indre strøk, der det så ut til å bli mindre vind og bare delvis skyet.

Jeg børstet støv av gammelskuteren og sleden, skiftet plugger, kjøpte nytt batteri og fryktet at bensinen på tanken var gått ut på dato. Tror den var det også, for det var litt plunder før den startet, men deretter gikk den som en klokke (bestefarsklokke).

Faderiluggan det er mye som skal organiseres når man skal ha skuter med, det er bensin, olje, osv, og så har man plutselig plass til alt mulig, og det skal man ha da.... Men, vi kom oss fra Alta litt over fire på fredag og måtte bare levere en dugnadskake til Vest-Finnmark Fuglehundklubb, hente skistavene mine på hytta og såå bar det til Masi. Pakke ut av biler, pakke inn i sleder og så hompetitten på skutertur. Hundene stresset litt i sleden til å begynne med, men la seg etter hvert ned på reinskinnet og sov.  


Vel fremme på kvelden og så rigge leir. Teltet vårt er et Hilleberg Keron, 4-manns telt som veier 5,5 kilo. Det går greit når man har pulk eller slede og jeg er meeget fornøyd med det. Det er robust, har god plass, godt forrom med gode løsninger (hater telt der snorer fra lufteluker henger akkurat der man skal lage mat).. Hvis lasta skal bæres velges et lettere telt. Vi bruker oftest et 3-manns Helsport Fjellheimen superlight på 2,25 kilo.

Ha alltid med en grei spade på vintertur! Det er viktig å ha med i tilfelle man må grave seg ned, grave noen opp, måke løs en skuter eller annet, men spade er nyttig til mange ting. Og du, ikke kjøp noe drit som brekker ved første spadetak!!! Det er fornuftig å grave en kuldegrop i teltets forrom pga. temperaturen. Varmen stiger mot taket og avhengig av utetemperatur kan det være mange graders forskjell oppe og nede i et telt. I tillegg er det ekstremt praktisk å lage "kjøkkenbenk"/sittebenker for å kunne stå oppreist og lage mat (se bildet under). 

"Og om litt er kaffen klar"

Utvendig bør man sikre teltet ved å måke snø over skjørtekantene på det. Da får ikke vinden tak og man sover bedre om natta.



Til vintertelting bruker jeg Exped Downmat som liggeunderlag og har en skikkelig vinterpose. Under liggeunderlaget har jeg gjerne en heldekkende foliematte og/eller et vanlig liggeunderlag. Tia koser seg i (og noen ganger utenfor) Jervehiet og med en dunjakke rundt seg. For mer om utstyr på vintertur: https://jaktogturdama.blogspot.com/2018/03/dnt-hytta-i-bojobski-og-utstyr-pa.html


Tia nyter varmen i teltet




Lørdag kom sprekingene Vilde og Andrea på dagstur. De trasket på ski innover vidda, fisket, spiste middag og dro ned igjen. Så hyggelig å få "besøk" av dere jenter <3!!




Vilde, Tia og Andrea i le for vinden og temperaturen var jo fin.

Fangsten ble noen greie røyer, - og en lake.




Søndag pakket vi ned leiren og dro oss hjemover. Inger-Marlen og Trond på ski med pulker og resten med skuter og slede. Så var det skuteren min da: Må nok ha ny slepekrok!





Nå er det klart for hyttepåske og jeg ønsker dere en finfin påske i telt, hus, hytter eller hvor dere enn befinner dere!! God tur!




#friluftsliv #isfiske #natur
Blogglisten
hits

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Herremåltid med elgkjøtt

EXCELLENTE BRETON TIA

Sørøya i allslags vær