Den fine, kalde tida

Vi teller november på kalenderen og er på tur med hauue og rævva inn i mørketida, enten vi vil eller ikke. Nå er det slik at uttrykket "Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" er en sannhet med modifikasjoner, men noe sannhet er det i det. Å sitte inne og se på frostrøyken over Altafjorden er jo flott og noen ganger er det aller deiligst å bare fortsette med å sitte inne og kose seg med det. Men, når man kommer seg ut, kledd etter vær, så er tida som står foran oss nå sykt vakker.

  

Orvvosfossen i vinterprakt.

Det er vakkert lys ute nå og selv i desember når sola er helt borte, så er blålyset midt på dagen eventyrlig. Hunder og folk har behov for å lufte kropp og hode, så det er bare å tre på seg godt med klær og komme seg ut.


Når man bare kommer seg i bevegelse, så blir man stort sett varm. Ha gode sko, lue og votter, det er viktig! Start gjerne litt hardt ut for å få varme i kroppen og ha med ekstra klær til pauser.


Jeg og fineste Ann-Siri startet til Orvvosfossen sist helg i minus 15. Jeg så på graderstokken og følte meg litt småfrossen, så kledde meg etter det. Holdt på å kveles. Ullundertøy, to lag stillongs, ulltrøye, Ulvang-genser og mellomtykk dunjakke..... Joda. Har ikke vært ved Orvvosfossen fra nedsiden tidligere og kom ikke på å at det kunne være oppoverbakker dit.

Ann-Siri ved Orvvosfossen 
Vi startet friskt ut og først måtte dunjakka av. Deretter gikk vindvottene, så jeg gikk med bare ullvottene på. Det neste som forsvant var bikkja......… Han startet på rypejakt, - uten meg, for å si det sånn. Vi hørte han bjeffet inne på fjellet og null reksjon på plystring. ARGH!!!!!

Men snill som dagen er lang, det er han..
Og en djevel på å finne ryper!
Tia med vinterjakka på.
Vi gikk til fossen og en ting må jeg bare si: VAKKERT!
I det blå vinterlyset var den frosne fossen som hentet ut fra et eller annet folkeeventyr. Jeg aner ikke om det er noen folkeeventyr om frosne, vakre fosser, men det burde være et slikt.
Røde kinn og rim i håret, men godt kledd og ikke kald. 
Heldigvis hadde vi kaffe med oss og tilbake ved bilen var det bare å rigge seg til med tålmodighet, vente på krapylet og håpe han finner veien ned før det blir mørkt. 
Kaffe og skravling mens vi venter på at bikkja skal finne på å komme fra egenjakt.

En og en halv time etter at vi kom til bilen og rett før det ble kølmørkt, så kom han. Du vet når du roser bikkja for å komme, men egentlig har lyst å kjefte han huden full for å ha stukket av!?! "Såå flink gutt som endelig kom! Fliiinke Rocky!"

Jaja, vi fikk oss en trivelig skravleøkt i bilen, og vi er gode på slikt :-)

Straks ny helg på gang og nye muligheter. Kle dere etter vær og kom dere ut på lufting!

#friluftsliv #finnmark #jaktogfriluft #frilufthits

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Herremåltid med elgkjøtt

EXCELLENTE BRETON TIA

Sørøya i allslags vær